Lata.my - podróże małe i duże

E-visa Egipt

Powrót
WPISZ I KLIKNIJ ENTER
Ostatnio dodane
Walentynki w Rzymie – loty z Krakowa za 218 PLN (118 PLN z WDC)
Wielkie Jabłko – Odkryj Nowy Jork w pięć dni
Pingwiny, safari i wieloryby – Kapsztad z Warszawy za 1863 PLN (1821 PLN z WDC)
Święta i Sylwester w Tajlandii – Chiang Mai, Krabi i Bangkok z Warszawy za 2681 PLN!
Hakuna Matata! Loty last minute z Warszawy na Zanzibar tylko 1770 PLN!
Od pustyni, aż po lodowce – Chile z Warszawy za 1909 PLN
Zobacz Pekin, Szanghaj i Tajwan w jednej podróży z Krakowa za jedyne 1648 PLN!
Tajemniczy Epir i Meteory z Krakowa – Lot, auto i spanie za 623 PLN
Ukraińska złota jesień – loty z Katowic do Lwowa za jedyne 78 PLN!

WIZA

Obywatele polskich paszportów mogą aplikować o jednokrotną / wielokrotną wizę w ambasadzie, na lotnisku lub przez internet. Tą ostatnią możemy uzyskać na stronie www. Wiza wydawana w celach turystycznych na pobyt każdorazowo do 30 dni.

Istnieje wiele pośredników oferujących e-visy do Egiptu, jednak opłaty za ich wyrobienie są wysokie (od 30 USD za pośrednictwo, plus koszt samej wizy). Radzimy aplikowanie o wizę na oficjalnej stronie.

KOSZT

  • jednokrotna 25 USD
  • wielokrotna 60 USD

Nie dotyczy osób podróżujących do portów lotniczych w Sharm el Sheik, Saint Catherine, Taba, których pobyt trwa nie dłużej niż 15 dni.

CZAS OCZEKIWANIA

Od 1h do 24h.

JAK JĄ WYROBIĆ?

Po otwarciu strony www wybieramy: GET YOUR E-VISA NOW, a następnie CREATE NEW ACCOUNT w celu założenia naszego konta użytkownika.

Wypełniamy formularz naszymi danymi oraz oczekujemy wiadomości e-mail, która ma potwierdzić poprawność naszego adresu. Klikamy w załączony w niej link i logujemy się do założonego konta.

Kolejnym krokiem jest wypełnienie formularza aplikacji o wizę, uwzględniając typ wizy, nasze dane personalne oraz paszportowe (włączając w to zdjęcie paszportu w formacie JPG i nie przekraczające 500 kb).

Ostatnim krokiem jest potwierdzenie naszej aplikacji oraz płatność kartą w USD.
UWAGA: Aby uniknąć niekorzystnego przewalutowania polecamy użycie karty Revolut.

Po potwierdzeniu naszych danych, na podany adres email otrzymamy e-visę. Wizę powinniśmy wydrukować.

CZAS TRWANIA WIZY

Wiza ma ważność 30 dni od daty wydania, a wyjazd z Egiptu musi nastąpić najpóźniej w dniu upływu ważności wizy.

NA LOTNISKU

Po wylądowaniu, idziemy do stanowiska Transit/Exit to the city, gdzie czekamy w kolejce do stanowiska straży granicznej. Dajemy paszport, wydrukowaną wizę, czekamy kilka minut, a strażnik wbije nam pieczątkę do paszportu i przywita nas w Egipcie.

UWAGA:

Po dokonaniu wpłaty nie ma możliwości dokonania zmian lub anulowania procedury, więc trzeba sprawdzić czy wszystko jest poprawnie wpisane w formularzu.

Na podany we wniosku adres e-mail przychodzi sama e-visa.